SGOA Academy – Invloed van AI op de Rechtspraak en uitreiking SGOA Hans Frankenprijs – 8 juni

Recht en AI

SGOA Academy 8 juni

De opkomst van AI heeft de potentie om de manier waarop rechtspraak bedreven wordt, ingrijpend te veranderen. AI-toepassingen kunnen helpen bij het efficiënter analyseren van juridische documenten, het voorspellen van juridische uitkomsten en het automatiseren van routinematige taken. Hoewel sommige experts geloven dat deze technologie de toegang tot het recht kan vergroten, zijn anderen bezorgd dat het de rol van rechters/arbiters en advocaten zal ondermijnen en tot onbedoelde consequenties kan leiden.

De SGOA organiseert op 8 juni a.s. een Academy over de invloed van AI op de rechtspraak met twee vooraanstaande sprekers! In aansluiting op de SGOA Academy wordt voor de vijfde keer de SGOA Hans Frankenprijs uitgereikt. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn bij Club Zand in Castricum. Wij hebben voor u een aantrekkelijk programma samengesteld waarvoor het zeker de moeite waard is om richting het strand van Castricum af te reizen.

Programma

  • 15.30 uur: Ontvangst
  • 16.00 uur: Prof. dr. mr. Henry Prakken
  • 16.45 uur: Prof. dr. mr. Jonathan Soeharno
  • 17.30 uur: Uitreiking SGOA Hans Frankenprijs
  • 18.00 uur: Strandborrel

Inschrijven

Emailadres*
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Organisatie
Ben je lid van NVvIR of VIRA?
Op dit formulier het privacybeleid van de SGOA van toepassing. De kosten van de SGOA Academy bedragen € 200,00 (excl. btw).

Bedankt voor je registratie. Je ontvangt een bevestiging per email.

Prof. dr. mr. Henry Prakken

Henry Prakken is hoogleraar Rechtsinformatica en Juridische argumentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is hij universitair hoofddocent kunstmatige intelligentie, Departement Informatica aan de Universiteit Utrecht en parttime Professor aan de European University Fiesole, Florence.

Prof. dr. mr. Jonathan Soeharno

Jonathan Soeharno is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar Rechtspleging en Rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en raadsheer plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Hij zal het hebben over de ethische en integriteitskwesties die samenhangen met de inzet van AI.

Uitreiking SGOA Hans Frankenprijs

De Hans Frankenprijs wordt al vele jaren uitgereikt aan de HBO/WO student die de meest innovatieve, baanbrekende afstudeerscriptie op het gebied van IT en Recht heeft geschreven. De winnaar van deze prijs zal bekend worden gemaakt door de voorzitter van onze deskundige jury. Vervolgens zal de trotse winnaar ons deelgenoot maken van de belangrijkste conclusies uit zijn/haar winnende scriptie. Uiteraard zal de naamgever van de prijs, Prof. dr. mr. Hans Franken, bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig zijn om de prijs aan de winnaar uit te reiken.

Inschrijven

Wij kijken er naar uit u op 8 juni a.s. te mogen ontvangen op onze Academy. Via het formulier op deze pagina kunt u zich inschrijven.

Praktisch

  • Kosten: € 200,00 (excl. btw). VIRA- en NVvIR-leden krijgen 10% korting. 
  • Accreditatie: 2 opleidingspunten (na afloop ontvangt u een certificaat van deelname). 2 PE punten zijn door het LRGD toegekend.
  • Locatie: Club Zand, Zeeweg 44, Castricum