Even kennismaken: Mariska Kool

Mariska Kool

Ik ben Mariska Kool. Na geschiedenis en rechten te hebben gestudeerd in Rotterdam – ik kon beide studies mooi afronden met een onderzoek naar de ‘bijzondere rechtspleging’ na WOII – ben ik in 2007 advocaat geworden. Sinds november 2020 ben ik partner bij The Data Lawyers. Ik heb daar een dynamische en veelzijdige IT-praktijk – het lijkt me dat ik een opsomming van wat dat inhoudt hier wel achterwege kan laten.

Naast mijn werk als advocaat heb ik een aantal nevenfuncties en ben ik onder andere raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Dit sluit natuurlijk mooi aan bij de rol van arbiter.

Omdat ik de sociale- en communicatieve aspecten in IT-Projecten best wel boeiend vind, en in de praktijk natuurlijk ook zie dat die veel invloed hebben op het succes van IT-Projecten, ben ik mijn mediation skills verder gaan ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om me met deze vaardigheden nuttig te gaan maken bij het SGOA.

Heb ik dan nog tijd voor andere dingen? Jawel: ik ben ook moeder van drie bloedjes van kinderen. En in de wetenschap dat de liefde van de man – en van 1/3 van de kinderen inmiddels ook – door de maag gaat, mag ik in mijn vrije tijd graag uitgebreid koken.

Auteur: Mariska Kool

Mediator, Arbiter